fbpx
 • Европската унија ризикува да направи историска грешка на Балканот

  Европската унија ризикува да направи историска грешка на Балканот

  Сабин Селими Повеќе
 • Зошто моделот на една изборна единица е лоша идеја

  Зошто моделот на една изборна единица е лоша идеја

  Кристијан Фидановски Повеќе
 • Наставници, не ги бројте минутите додека сте во училница

  Наставници, не ги бројте минутите додека сте во училница

  Марија Магдалена Петковска-Микаровска, професорка по англиски јазик Повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • Блог
 • Влог
 • Поткаст
 • Алатки

Нашиот процес на преговори многу веројатно ќе биде предмет на уште построги критериуми и мониторинг.

д-р Симонида Кацарска

Помошта на ЕУ треба да се фокусира на враќање на стабилноста и намалување на ризиците преку поддршка на безбедноста, отпорноста на заедниците и доброто владеење.

Клаус Соренсен

Освен што претседателот доживотно има право на користење на канцеларии и услуги од тројца советници, нема никаква регулација на неговите одговорности кон државата за да се оправда доживотно гарантираната финансиска поддршка.

Соња Стојадиновиќ
Наставници, не ги бројте минутите додека сте во училница
Викса: Воспитаните песови да се пуштаат во трговските центри
Бежоска: Треба да инвестираме во здравство и образование
Наместо нов изборен модел, пратеници независни од партиските лидери
Османи: „Рекет“ ни се погоди да ни биде лакмус
Јовески: Случајот „Рекет“ е приоритет за Јавното обвинителство
What is a Blog?
How to Start a Blog - The Beginner's Guide to Successful Blogging
How to Write and Create Great Blog Content

Блогови

 • Македонија
 • Регион
 • Project Syndicate
 • MK
 • SQ
 • CNR/SR/BS
Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати Албанија и Северна Македонија, што претставува историска грешка - бидејќи безбедноста и стабилноста на Унијата зависат од трансформацијата на југоистокот.
Këtë javë, qeveritë e Bashkimit Evropian kanë vendosur që përsëri të vonojnë hapjen e negociatave të anëtarësimit me vendet kandidate Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, jo vetëm që kanë kryer tradhti, por një gabim historik, pasi siguria dhe stabiliteti i vetë BE-së varet nga transformimi i fqinjëve të juglindjes.
Ovog meseca, vlade Evropske Unije odlučili su da opet zakasne sa otvaranjem pregovora za učlanivanje zemalja kandidatkinja Albaniju i Severnu Makedoniju, sta pretstavlja historisku grešku, zato što bezbednost i stabilnost same EU zavisi od transformacije suseda sa jugoistoka.